Omdat we websites en mailverkeer scheiden over verschillende servers om de prestaties van onze diensten nog verder te verbeteren kan het zijn dat u indien u nog wat oudere instellingen heeft, wijzigingen moet aanbrengen.
Maakt u gebruik van mailboxen op onze servers op basis van pop3/imap dan vragen we u onderstaande in uw mailprogramma te controleren.

1. Als mailserver heeft u mail.uwdomein.nl ingesteld staan. Staat er nog uwdomein.nl zonder het voorvoegsel mail dan dient u dit te wijzigen in mail.uwdomein.nl. Waarbij u uwdomein.nl uiteraard vervangt door uw eigen domeinnaam.

2. Als loginnaam heeft u het volledige emailadres ingevuld staan en niet enkel hetgeen voor de @ staat.

Let op!
Heeft u één of beide instellingen niet gemaakt dan dient u dit aan te passen. Voordat u dit doet is het verstandig de kopie van de berichten op onze server uit te schakelen. Anders haalt u uw berichten na de wijziging twee maal binnen.

Webmail
Berichten/agenda’s die enkel in webmailboxen worden opgeslagen kunnen we niet migreren. Indien u er geen kopie van heeft dient u deze te downloaden in een reguliere mailclient zoals Outlook of Mail voor Mac.
In de nieuwe situatie kunt u op http://webmail.forcezhosting.nl inloggen.

Server Manager
Met de migratie naar de nieuwe omgeving stoppen we ook met Plesk als Server Manager. Na de migratie kunt u voor alle beheertaken terecht op onze website www.forcezhosting.nl die volledig is gekoppeld aan onze infrastructuur. Hierdoor heeft u straks één omgeving voor al uw beheerstaken.

De dag van migratie
U ontvangt van ons een bericht op welke dag uw mailbox aan de beurt is. (Een exact tijdstip kunnen we u niet geven). Eerst wijzigen we op de oude server dat nieuwe mail op de nieuwe server moet worden afgeleverd. Vervolgens wijzigen we het IP-adres naar de nieuwe server. Dit proces neemt een minuut in beslag.

Het kan zijn dat u in deze periode heel even niet kunt verbinden met onze mailserver, dit lost zich vanzelf op. Meestal pikt uw computer binnen enkele minuten de nieuwe mailserver op. Wilt u dit versnellen stel dan als inkomende mailserver mail.forcezhosting.nl. (Enkel ná de migratie).